Achiziție nouă: minifreza multifuncțională Guild

Minifreza multifunctionala Guild

De curând a fost Dragobetele, așa că mi-am făcut și eu cadou o minifreza marca Guild.

Mai multe detalii despre cât de fiabilă este, o să vă spun după ce o să încep să o și folosesc.

De ce am ales această marcă, când se cunoaște că cele mai bune minifreze sunt cele care poartă numele Dremel?

Mai mult forțat de împrejurare. Mă uitasem pe site-ul celor de la Argos și aveau un set Dremel 3000 în promoție (conținea doar freza și vreo două accesorii, fară axul flexibil), la jumătate de preț, dar când am ajuns la magazin, nu mai era pe stoc. Prin urmare, am căutat o altă variantă, la fața locului,  iar în acest preț (40 lire), se încadra doar kit-ul Guild.

Ce mi-a placut la acest kit de la Guild, spre deosebire de kit-ul Dremel 3000, a fost setul de accesorii și prelungitorul (axul flexibil) care să permită un control mai bun, la realizarea detaliilor.

Am cochetat și cu ideea de a căuta pe Ebay, dar când e vorba de scule electrice, eu sunt de părere că ar fi bine să aibă o oarecare garanție. Or, de pe Ebay, un Dremel, second-hand, m-ar fi lipsit de acest “bonus”.

Acasă printre sculele pe care le-am folosit, au fost două minifreze: o minifreză cu acumulator Parkside, luat de la Lidl și nu o recomand pentru lucrări profesionale; am folosit și un Manessmann de care am fost foarte multumit.

Acum e rândul acestui set Guild pe care o să  îl testez curând. Deocamdată sunt lucrări foarte mici, cu operațiuni simple de genul șlefuire și găurire. Dar o să revin cu detalii despre cum se comportă minifreza.

 

ganduri de lemn - minifreza multifunctionala Guildganduri de lemn - minifreza multifunctionala Guildganduri de lemn - minifreza multifunctionala Guildganduri de lemn - minifreza multifunctionala Guild ganduri de lemn - minifreza multifunctionala Guild 1 ganduri de lemn - minifreza multifunctionala Guild

 

 

 

O să închei prin a vă arăta ce cadou am primit de Crăciun. Un set de dălți. Prețul în jur de 20 lire sterline. Sunt foarte bine ascuțite. Mai rămâne să le și încerc în lemn.

 

ganduri de lemn - dalti sculptura lemn

ganduri de lemn - dalti sculptura lemn

 

 

Da mai departe:

3 thoughts on “Achiziție nouă: minifreza multifuncțională Guild

    1. Pana acum nu am avut probleme cu Guild-ul. Iar accesoriile de la Dremel sunt oarecum asemanatoare, in cazul in care te referi la freze, slefuitoare, etc. E destul de puternic Guild-ul si mi-a placut ca a venit cu o gramada de accesorii, plus capatul cela extensibil pentru a putea fi usor de folosit la lucrari mai migaloase. Pana acum nu am fost nevoit sa il folosesc.

      View Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *