Amnar handmade de supraviețuire, cu maner din lemn sculptat

Amnar cu maner din lemn sculptat

Mie îmi plac mult tehnicile de suprviețuire, deși nu stăpânesc niciuna. Îmi place ideea de a supraviețui, indiferent de situație și loc și indiferent de sculele de care dispui. Desigur că astfel de situații sunt de nedorit, dar viața e plină de astfel de ironii. Probabil că îți aduci aminte de cazul jucătorilor de rugby ( sau fotbal ?!?!) al căror avion s-a prăbușit undeva prin munți. Asta cred că se întâmpla prin anii ’80. Unii jucători au murit iar corpurile le-au înghețat. Cei rămași în viață, pentru a supraviețui, au luat decizia radicală de a se “folosi” de corpurile colegilor lor. Cred că înțelegi ce au făcut, altceva nu era de mîncare pe acolo.

Acum trecând la ceva practic și mai puțin horifiant, ieri am încropit un mic amnar ce se poate folosi pentru aprinderea focului.

Forma mânerului cred că ai recunoscut-o deja. Da, este mânerul de la un sertar de dulap vechi.

Pentru acest prim experiment, mânerul pe care l-am ales este cumva la limită ca și mărime, raportat la dimensiunea baghetei de magneziu care în caz de supraviețuire extremă va fi în stare să dea scînteile de care ai nevoie pentru aprinderea focului.

Baghetele de magneziu pentru amnar le-am comandat separat, așa ca a trebuit doar să dau o gaură cu burghiul în mânerul de lemn ca totul să se potrivească.

 

Amnar handmade cu maner din lemn sculptat Amnar handmade cu maner din lemn sculptat

 

După ce m-am asigurat că îmbinarea este perfectă, m-am hotărât să îi aplic un model simplu mînerului de lemn. Înițial am vrut să folosesc laserul pe care mi l-am comandat, dar până la urmă am optat pentru o variantă handmade.

 

Amnar handmade cu maner din lemn sculptat

 

Pentru că nu am vrut să îmi ia prea mult timp, de data aceasta am folosit scula multifunctională marca Guild , care s-a comportat chiar fain la sculptarea unei simple frunze de stejar.

Amnar handmade cu maner din lemn sculptatAmnar handmade cu maner din lemn sculptat

 

Pașii următori, au fost vopsirea și “deteriorarea” vopselei pentru a-i da amanrului senzația de vechi.

 

Amnar handmade cu maner din lemn sculptatAmnar handmade cu maner din lemn sculptat Amnar handmade cu maner din lemn sculptat Amnar handmade cu maner din lemn sculptat

Teaca este din sfoară înfășurată și lipită cu glue gun-ul.

 

Pentru următoarele amnare, dacă tot am comandat zece baghete de magneziu, o să încerc să îi aplic un model mai amplu, cu mult mai multe detalii.

 

Cum și se pare? Ar fi potrivit un astfel de amnar drept cadou?

 

 

 

 

Da mai departe:

2 thoughts on “Amnar handmade de supraviețuire, cu maner din lemn sculptat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *