Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson

Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson featured

Tony Fredriksson este un artist nascut in Zimbabwe, a urmat colegiul  Eastborne College of Art and Design din UK iar pasiunea pentru realizarsa sculpurilor din lemn recilat, gasit pe plaja, a inceput in 2007.

Una dintre cele mai mai sculpturi de acest gen realizate de Tony Fredriksson, este scheletul in marime naturala al unei balene, realizat pentru Seasons in Africa. Aceasta a masurat 13 m in lungime si a fost finalizat in 5 saptamani.

Procesul de realizare al unei astfel de lucrari include cateva etape importante pentru a asigura o viata cat mai lunga sculpturii.

Astfel, pentru distrugerea eventualelor insecte si a larvelor, sculpturile sunt tinute la -25 grade Celsius pentru 3-5 zile.

Fiecare bucata de lemn  este curatata  si lipita manual. Suruburile sau sarmele folosite pentru a tine bucatile de lemn, sunt ascunse, iar la final,  sculpturii i se da o spalare finala, impreuna cu alte solutii menite sa protejeze lucrarea.

Lucrarile sunt destinate doar interioarelor.

 

 

Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson Animale si pasari realizate din bucati de lemn, de artistul Tony Fredricksson

Foto: http://openskywoodart.com/

 

 

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *