Bijuterii din lemn realizate de Dean Robertson

Bijuterii din lemn realizate de Dean Robertson

 
 

Bijuteriile realizate de mine, unice, realizate manual, sunt inspirate de vocile ascunse în interiorul lemnului.
Am învățat de la o vârstă fragedă să observ lucrurile mici din natură, și ce modalitate mai bună de a împărtăși cu voi ceea ce văd, decât prin utilizarea a ceea ce a fost refuzat de societatea noastră, pentru a vă aduce secretele naturii?
Lemnul pe care îl folosesc, în cea mai mare parte este recuperat din lăzile de reciclare ale școlilor de artă, atelierele de meșteșugari și ateliere de tâmplărie. Aceste bijuterii eco sunt ușoare, organice si totuși elegante” declară artistul Dean Robertson, referindu-se la bijuteriile pe care le realizează.
 

 

Până să ajungă să spună aceste cuvinte, Dean a avut mult de luptă cu el însuși, cu drogurile și cu efectele acestora. Câțiva ani de zile a trăit pe stradă ca și homeless, dar toate acestea până în momentul în care a decis să iși schimbe viața conștientizând că este singura cale prin care  ar putea supraviețui.

Timp de 8 ani a locuit în Alaska, unde a deprins tehnici de supraviețuire în sălbăticie, dar a învățat și tehnici de realizare a diverse lucruri din materia primă oferită de însăși natura ce îl înconjura. A învățat să sculpteze în os, în corn de cerb și în lemn. A învățat să împletească coșuri din rădăcini și coajă de copac.

 

sursa: https://www.etsy.com
foto: https://www.etsy.com

 

În Seattle, a urmat un curs de sculptură organizat de Centrul de Tehnologie a Lemnului, unde a studiat tehnologia realizării ambarcațiunilor de lemn. Aici a fost remarcat de profesori și sfătuit să meargă mai departe și să își găsească o nișă pe care să continue. Școala unde a finalizat cursul, avea un loc unde depozita rebuturile de lemn.

Direcția înspre realizarea de inele din lemn a luat-o atunci cînd într-o bucată de lemn a văzut un nod care “i-a vorbit”, după cum declară Dean. A luat lemnul și din acel nod, a realizat un pandativ pentru nevasta lui. Văzând aprecierea de care se bucura “bijuteria”, a început să realizeze inele, pandative și cercei și să le vândă în fiecare duminică într-o piață dedicată fermierilor din Seattle.

După 7 ani de zile, Dean, a vândut 40000 (da ai citit bine, patruzeci de mii) de perechi de cercei.

Materialul provenea  din ceea ce rămânea sau nu mai folosea altor tâmplari.

 

foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com
foto: www.etsy.com

 

Într-o zi a întâlnit o femeie care avea în curte un copac care a murit și a fost nevoită să îl taie. Dean i-a spus “Pot să îi dau copacului tău o nouă viață“.

Vezi mai multe creații de-ale artistului în magazinul său online, FOREST LIFE CREATIONS.

 

 

 

Da mai departe:

5 thoughts on “Bijuterii din lemn realizate de Dean Robertson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *