Carcasa de calculator realizata din lemn si sfoara

Carcasa de calculator realizata din lemn si sfoara

Carcasa de calculator a fost realizata pe canalul de Youtube “DIY Perks” si prezinta si un mic tutorial de realizare a acestei interesante unitati PC.

Mare parte di magazinele online care comercializeaza calculatoare si periferice, au spre vanzare carcase de calculatoare de la cele mai simple, pana la cele mai futuristice, care par desprinse din filmele SF marca Hollywood.

Chiar si pe  platforma Youtube, sunt multe tutoriale cu carcase  imbunatatite ca si design, unele mai colorate decat altele sau schimbandu-si culorile din interior  in functie de preferintele utilizatorului. Cu toate acestea, video-ul pe care am decis sa il postez in acest articol, prezinta o varianta de carcasa  serioasa, eleganta, stilata, realizata din lemn si decorata cu sfoara asemanatoare cu cea folosita pentru ancorarea ambarcatiunilor in port.

Realizarea carcasei nu a fost lipsita de peripetii, mai ales ca s-a incercat evitarea folosirii ventilatoarelor necesare racirii. Avantajul este  modul de lucru silentios al calculatorului iar dezvantajul a fost gasirea unor metode eficiente de racire a componentelor din interior ( tinand cont si de faptul ca lemnul nefiind un bun conductor de caldura, nu permite nici disiparea usoara a caldurii in exterior).

Una peste alta, rezultatul este chiar exceptional.

 

 

 

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *