Carte Diverse D003 – realizare

ZIUA 1

Am inceput lucrul la a treia carte din seria “Diverse“. Nu am gasit la acel moment nici un alt nume potrivit pentru cartile care nu se incadrau in temele deja existente. De data aceasta am ales sa fac un mic carnetel cu coperta de lemn sculptata. Stiu ca in general se folosesc dalti si cutite speciale pentru sculptura. Eu am inceput cu cutter-ul si cumva m-am obisnuit sa il manuiesc la  ciopliturile pe care le fac.

Lemnul folosit este ceea ce a rezultat dintr-o scandura batrana de tei uscat, dupa ce un prieten a tras-o la abricht.

O alta scula pe care o folosesc , este o freza electrica de mana marca Mannesann (apare si in poza), pentru finisarea finala. Pana de curand foloseam un Parkside, luat anul trecut din Lidl, dar problema era ca atunci cand se termina bateria, aparatul era inutil. Eram nevoit sa astept macar jumatate de ora sa se incarce, pentru a putea termina treaba inceputa.

Deci…cam asta ar fi inceput lucrarii. Sunt multe linii pe acolo, pentru ca initial am vrut sa pornesc cu un model, iar apoi m-am razgandit si am refacut totul. Se vor duce la slefuire.

cheilenereinfo_handmade_carte_diverse_D003_realizare_1 cheilenereinfo_handmade_carte_diverse_D003_realizare_2

Masinaria si-a facut bine treaba la frezarea si slefuirea modelului de pe coperta.

cheilenereinfo_handmade_carte_diverse_D003_realizare_3 cheilenereinfo_handmade_carte_diverse_D003_realizare_4

Ziua 2

Dupa cum se vede, lucrul nu este in graba. Si asa la sat, sunt multe treburi care stiu sa te tina ocupat in timpul zilei, asa ca uneori e chiar dificil sa te imparti intre doua treburi: gradina si lemnul. Dar, putin cate putin, copertile incep sa prinda contur. Azi mai lucrez la ele, maine intentionez sa le lacuiesc si apoi sa leg foile.

cheilenereinfo_handmade_carte_diverse_D003_realizare_5 cheilenereinfo_handmade_carte_diverse_D003_realizare_6

 

LATER EDIT:  Finalul cartii

carte cu coperti de lemn Diverse D003carte cu coperti de lemn Diverse D003carte cu coperti de lemn Diverse D003carte cu coperti de lemn Diverse D003

Da mai departe:

6 thoughts on “Carte Diverse D003 – realizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *