Cât de misterioasă e padurea Baciu?

Cat de misterioasa e padurea Baciu

Tot nu am mai scris nimic, de multă vreme la categoria gânduri de lemn, așa că dacă tot am deschis o pagină care enumeră zeci de locuri misterioase despre legendarele pământuri românești printre care și Pădurea Baciu, de lîngă Cluj, m-am gândit să vă spun și experiența mea cu această pădure.

Articolul în cauză o numește chiar “cea mai paranormală zona de pe planeta”. Oare?

Mă întreb cât e realitate și cât mit reambalat.

De ce zic asta? Pai hai să încep cu începutul.

Eram în clasa a 10-a când mă imprietenisem foarte bine cu profesorul de matematică. Unul dintre subiectele pe care le dezbăteam, era planul de a merge în Cluj și să stăm în renumita poiană rotundă din padurea Baciu. Eram încă la liceu și probabil că părinții nu mi-au fi permis să mă duc aiurea să dorm în vreo pădure, căutând cine știe ce experiență par-anormală.

Au trecut câțiva ani, am ajuns la Timișoara la facultate, dar planul a rămas în picioare până în ziua când ne-am hotărât nu doar să discutăm despre padure, ci să și mergem acolo. Am luat cort, rucsacii, sacii de dormit și cu trenul până în Cluj nu ne-am mai oprit. Am vizitat gradina Botanică care, dacă a rămas la fel, chiar recomand vizitarea ei. După- amiaza, daca bine îmi mai aduc aminte, am ajuns cu un autobuz la periferia Clujului, de acolo de unde puteam merge pe jos până la destinație.

Pe drum ne-am întânit și cu un domn foarte amabil, care ne-ar fi dus până acolo contra unei sume de bani, dar am hotărât să o găsim singuri.

Și chiar am găsit-o, și am și măsurat-o cu pasul ca să fim siguri că e ea, misterioasa poiană. Într-adevăr, în poiană era doar iarbă, nu era nici un copăcel.

Nu mai țin minte senzațiile de atunci, dar fără nici o problemă am instalat cortul și iaca așa, am zăbovit acolo vreo 2 nopți.

Într-una din zile, pe acolo a trecut un localnic, care s-a oprit să ne povestească că nu a văzut niciodată nimic ieșit din comun, dar că știa că în pădure s-au mai spânzurat oameni ( că deh, era pădure, multe crengi) și tot prin poiană au mai venit deverși cercetători cu tot felul de detectoare că doar, doar or găsi ceva.

Ce m-a impresionat acolo, nu a fost poiana, ci panorama orașului Cluj care se putea vedea la o distanță foarte mică de locul unde am campat (repet, exact în poiana rotundă din Pădurea Baciu).

padurea baciu 1
foto: http://wikimapia.org/1749909/ro/P%C4%83durea-Hoia-Baciu

 

Vreau să spun că la acea vreme eram mare fan al fenomenului OZN, eram mare fan a orice însemna paranormal.

Poate că așa cum există triunghiul Bermudelor, poate tot așa avem și noi rotundul Clujului sau ceva de genul acesta.

Am fost acolo, poate extratereștrii erau în vacanță, poate celalaltă dimensiune  n-a mai fost cealaltă pentru câteva zile, habar nu am. Știu doar ca am fost acolo, nici nu am văzut, nici nu am auzit nimic altceva decât natura care poate se întreba cât de tâmpiți suntem să căutăm în afară miracole infinit mai mici decât cele care se întâmplă în noi ca oameni.

Cred că lucrurile au un sâmbure de adevăr și acele cazuri izolate au fost povestite odată și de atâtea ori au fost re-digerate până când s-a dus esența adevăratului eveniment.

Tu ce crezi?

Dacă ai fost acolo, spune-mi și mie ce ai simțit/văzut/auzit.

padurea baciu 2
foto: http://jurnalul.ro/paranormal/fenomenele-din-padurea-baciu-558391.html

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *