Cine sunt

florian

Ma numesc Simovici Florian, nascut pe 17 noiembrie 1980 in Oravita, Caras-Severin,  Romania.

Am facut liceul, am ratat facultatea la o distanta de 5 restante plus o licenta, am muncit cam de toate. Eram in anul 1 de  facultate cand mi-au luat ai mei parinti primul meu calculator, un Pentium 1  la 66 Mhz is un hard-disk mai mic decat un CD. Aveam nevoie de un cd-writer, asa ca m-am angajat  la o firma de paza, am facut si foi de napolitane intr-un garaj, am lucrat si ca agent de vanzare pentru o firma de publicitate (vindeam etichete). Perspectiva s-a schimbat cand am luat contact cu primul meu program de grafica 3d, Bryce (cred ca mai este si acum). De atunci imi doream sa fac grafica 3d, sa lucrez intr-un studio de film. Cativa ani mai tarziu m-am si angajat intr-un mic studio de grafica 3d din Timisoara. Intre timp am refuzat sa plec in Republica  Dominicana, gandind ca nu merita sa dau experienta de a lucra la un lung metraj de animatie pe crearea de screensavere 3d. Alegere gresita, pentru ca in cateva luni studioul a dat faliment, asa ca am incercat un freelance-ing , dar fara prea multi sorti de izbanda. Era greu sa ma lupt cu indienii si chinezii, atunci cand era  vorba de pretul pe lucrare.

Am invatat multe, am facut scurtmetraje animate cu care am si participat la cateva festivaluri de animatie.

Lucrurile au inceput sa ia diverse forme, intrebarile au inceput sa vina navala. Asa ca am luat decizia de a pleca prin tara pe jos. Nu am mai plecat conform planului (rucsacul era pregatit cu tot ce aveam nevoie pentru drum), dar a fost sa ajung in alta parte,  pe un mic varf de stanca din Arges, un loc tocmai potrivit pentru filtrarea gandurilor.

De acolo, dupa un an si jumatate, am revenit acasa, gandind ca cel mai bine mi s-ar potrivi viata linistita de la sat (deocamdata 😀 ). Asa ca de aproape 4 ani, locuiesc in satul unde am copilarit, la poalele  Rezervatiei Cheile Nerei Beusnita, iar de la modelarea virtuala a obiectelor, am ajuns la modelarea reala a lor si anume m-am profilat pe crearea de carti si jurnale cu coperta de lemn, in general cadouri unicat pe care le comercializez  in magazine online.

Da mai departe: