Clopoței de vânt ușor de realizat acasă

Clopotei de vant usor de realizat acasa

Clopoțeii de vânt sunt decorațiuni foarte interesante pentru simplul fapt că racționează la șoaptele naturii. La firave adieri de vânt sau în vânt năprasnic, clopoțeii de vând reușesc să interpreteze câte o melodie proprie, parcă încercând să creeeze coloana sonora pentru “filmul” ce se desfșoară în jurul lor.

Pe piață se găsesc diferite modele de clopoței de vânt. Unii sunt realizați din bețe de bambus de diferite grosimi și lungimi, alții sunt realizați din metal iar sunetele sunt foarte asemănătoare cu ele ale unor clopoței.

Așa cum spuneam, sunt decorațiuni care dau foarte bine într-o gradină sau chiar agățați pe terasă.

Realizarea lor, în propria gospodărie, nu este complicată. Practic oricare obiecte suspendate pe o sfoară, permițându-le să se lovească între ele pentru producerea sunetelor, formează un clopoțel de vânt.

Ca și materiale, este bine să se folosească mici obiecte care să nu fie prea fragile, astfel ca după fiecare adiere de vânt , din clopoțel de vânt să nu devină o grămadă de cioburi. Se pot folosi, scoici, creioane, chei, linguri de metal sau lemn, figurine de ceramica, cutii de conserve vopsite, capace sau se pot combina câteva dintre acestea pentru diverse tipuri de sunete.

Iată câteva exemple de clopoței de vânt:

 

clopotei de vant
foto: http://diyready.com/32-diy-wind-chimes/

clopotei de vant

clopotei de vant

clopotei de vant

clopotei de vant

clopotei de vant

clopotei de vant

clopotei de vant

clopotei de vant

 

 

 

Surse fotografii:

https://en.wikipedia.org/wiki/Wind_chime

http://diyready.com/32-diy-wind-chimes/

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *