Construieste in timp ce te zidesti

Eram acum cateva zile acasa la un prieten, ajutandu-l prin curte. Soarele incepuse sa prinda o oarecare putere. Vad un pai de fan care cade aproape de usa de la intrare in casa. Imi vad in continuare de treaba. In scurta vreme alt pai cade. Incerc sa caut cu privirea si primul pai cazut , dar nu il gaseam nicaieri. Abia reusesc sa ma imi spun ca poate ca e acelasi pai, cand deodata o vrabiuta plonjeaza de pe coama casei, direct acolo unde cazuse paiul, il ia in cioc si zboara iar spre cea mai inalta parte a casei. Figura se repeta de cateva ori, motiv pentru care incerc sa caut un unghi potrivit sa vad care era problema.

Ce se intampla?

O vrabiuta care nu era mai mare decat un pumn, incerca sa isi construiasca un cuib exact la imbiarea a doua grinzi de lemn, dar cum dadea drumul paiului din cioc, acesta era luat de curentul de aer si dus de acolo. Ii era foarte greu vrabiutei sa gaseasca o pozitie de echilibru pentru paiul care era de trei ori mai lung decat ea. Am fost tare impresionat de staruinta ei, desi repetase aceeasi actiune de atatea ori ca ma plictisisem eu sa privesc.  Stia ca lucrul acela trebuia sa ii iasa asa cum vroia ea. Si chiar i-a reusit.

De ce aceasta povestioara ce nu are nimic extraordinar in ea? Aparent…

Pentru ca mi-am dat seama ca au fost atatea cazurile in care la prima piedica am lasat armele jos si nu am avut staruinta vrabiutei ce o puteam inchide intr-un pumn.

In atatea situatii am dat gres, nu pentru ca situatia ar fi fost una gresita sau de neiesit, ci pentru ca vointa era prea slaba ca sa incerc iar si iar.

 

foto: http://imgarcade.com/1/bird-building-nest/

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *