Cum poți reutiliza lemnul vechi din gospodărie?

Cum poți reutiliza lemnul vechi din gospodărie

 

Lemnul este poate unul dintre cele mai versatile materiale pe care omul le are la îndemână. Fie că este lăcuit, vopsit sau doar șlefuit, poate avea un impact decisiv asupra unei încăperi, fie aceasta  amenajată în mod tradițional sau în stil contemporan.

Am mai vorbit despre modalități de a recicla lemnul vechi. Ultima variantă și cea mai nefericită ar fi folosirea lemnului ca lemn de foc, dar după cum am văzut, inclusiv din nodurile lemnului se pot realiza bijuterii din lemn.

Ce lemn ar mai putea fi găsit într-o gospodărie?

Scânduri sau stâlpi dintr-un gard pe care i-ai înlocuit cu materiale noi, resturile de la un butoi de lemn uitat pe undeva într-un colț de grădină, butuci de copaci (din aceștia eu am ales sa realizez coperți de lemn pentru cărți și jurnale sau galeria mea cu lucrările realizate).

De exemplu, din stâlpi subțiri din gard, dacă îi crapi în două, pe lungime, poți realiza rame pentru tablouri și fotografii. Din scândurile vechi poți realiza suporturi pentru chei sau tacâmuri. Lămpi rustice din crengi lăcuite. Milioane de idei. Dacă ai lemnul, uită-te la el și îți va spune ce vrea să fie.

Avantajul lemnului degradat de natură, succesiune ploaie – soare, este dat de culoarea și textura pe care o primește lemnul sub directa acțiune a ploii, soarelui, frigului.

Lemnul nu trebuie să fie puted. Lemnul de esență tare se păstrează cele mai bine și este modelat în mod spectaculos odată cu trecerea timpului.

Stratul moale și putrezit de la suprafață se curăță cu grijă pentru a nu se strica tocmai partea care face lemnul vechi să fie spectaculos. Se poate da un strat de lac incolor. Dacă ne place culoarea naturală a lemnului, se poate păstra așa sau în caz contrar i se mai poate da 1-2 straturi de lac pentru lemn de o altă culoare.

foto: http://www.marxshop.com

Tot în categoria lemnului ce poate fi refolosit includ și paleții de lemn, fie ei vechi bătuți de ploaie și de vânt, fie ei noi.  Și într-un caz și în celălalt, lemnul poate fi refolosit. Din paleți puteți crea mobilier pentru grădină sau pentru interior, decorațiuni. Aruncă un ochi AICI pentru a vedea fotografii cu obiecte de mobilier creat din paleți.

 

Omul a fost făcut dintr-un lemn așa de noduros, încât e lucru îndoielnic că s-ar putea ciopli vreodată din el ceva absolut drept.Immanuel Kant

 

foto: http://kafebayan.com
foto: www.kafebayan.com

 

 


 

foto: www.guiaparadecorar.com
foto: www.decoholic.org
foto: www.themetapicture.com
foto: www.diyrecycled.com

 

 

 

foto: www.kjpselecthardwoods.blogspot.com
foto: www.etsy.com
foto: www.palletfurniturediy.com
foto: www.shelterness.com
foto: www.hometalk.com/

 

 


 

foto: www.etsy.com
foto: www.lifehacker.com
foto: www.stefanie-mangia.blogspot.com
foto: http://www.alternativeconsumer.com
foto: http://mountainwoodsfurniture.com
foto: http://rohanwarddesigns.com

 

 

 

foto: www.freshome.com
foto: http://thecoastaltheorystore.com

 

 

Da mai departe:

One thought on “Cum poți reutiliza lemnul vechi din gospodărie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *