De pe rau (Nera) si dealuri adunate

De pe rau (Nera) si dealuri adunate

Am eu o manie a mea , ma uit dupa tot felul de detalii in locuri care ma surprind uneori si pe mine.

Cand eram in liceu si bateam drumul dus-intors pe jos in fiecare zi, obisnuiam sa ma uit la numerele masinilor si sa le asociez diverse cuvinte. Ei bine, acum la sat fiind, mi-am facut un alt obicei. Din cand in cand merg pe malul Nerei, si caut diverse pietre sau lemne slefuite si aduse se apele mari care de obicei matura totul in cale. Am gasit bucati de sticla atat de frumos slefuita ca nu ai fi putut sa te tai in marginile ei; tigla finisata si bucati de lemn sau radacini cu forme foarte interesante, scoase de cate o viitura si carate pe distante de kilometri.

Ieri am facut o astfel de plimbare  si m-am ales cu cate ceva, dar ma gandeam ca in aceasta postare sa adaug , din cand in cand, imagini cu  astfel de obiecte ce le-am gasit in ultimii ani.

Unele dintre ele au deja o forma si pot fi folosite ca atare, ca decoratiuni in casa, dar altele le-am luat pentru ca avand o forma interesanta, m-am gandit ca s-ar potrivi de minune pe coperta vreunei viitoare carti.

(dati click pe fotografii pentru a  le vedea la rezolutie maxima)

Cheile Nerei Info : http://www.cheilenereinfo.ro Cheile Nerei Info : http://www.cheilenereinfo.ro Cheile Nerei Info : http://www.cheilenereinfo.ro

 

Cateva bucati de oale gasite pe malul Nerei. Probabil ca sunt  bucati de ulcioare sau cîrcege (cum li se spune in Banat)
cheilenereinfo bucati de oale de pe malul raului Nera

Da mai departe:

5 thoughts on “De pe rau (Nera) si dealuri adunate

  1. Decoratiunea aceasta a iesit tot in urma unei plimbari, de data aceasta pe dealul de deasupra Slatinei-Nera. Ea o radacina de salcam putin putrezita la suprafata.

    Lemnul de salcam fiind foarte rezistent la intemperii si trecand cu brio testul timpului, degradarea uneori este doar la suprafata. Daca slefuiesti putin, dai de lemn sanatos si uscat.

    View Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *