Festival al meșterilor tradiționali

woodwork festival 2016

Ai avut vreodată senzația că toată tehnologia parcă luptă împotriva ta și că în acel moment ai fi vrut să o vezi dispărută de pe fața pământului?

Cam ăsta a fost sentimentul meu acum vreo 3 săptămâni, când fiind în vizită la cineva,  în timp ce exploram împrejurimile, am realizat că în parcul în care ne aflam, tocmai era în desfășurare un mic festival. Nu știam despre ce este vorba, doar auzeam din depărtare muzica live.

 

woodwork festival 2016 woodwork festival 2016 woodwork festival 2016

Am decis să ne îndreptăm spre locul cu pricina. Muzica tot mai tare,  combinație de muzica englezească tradițională și muzică irlandeză , favorita mea. Începea să se simtă și miros de mâncare.

Am trecut și pe lângă un mic lac, unde zeci de oameni își așteptau rândul la o plimbare cu barca.

 

woodwork festival 2016 woodwork festival 2016 woodwork festival 2016

Totul a fost bine până când am trecut de intrarea principală ce dădea spre poiana unde era festivalul propriu-zis. Nervii și supărarea mea pe tehnologie a atins cote maxime când am realizat că festivalul se numea WOODWORK FESTIVAL. Adică era un mic festival dedicat meșterilor populari, celor care lucrează în lemn.

De ce eram supărat?

Păi plecasem la plimbare în natură, nefiind pregătit pentru cumpărături. Aveam la mine portofelul cu cardul, dar ce să fac cu o bucată de plastic în varful dealului?

Erau acolo atâtea lucruri faine. De exemplu, era un domn care sculpta in chibrituri sau realiza din acestea, diverse miniaturi. O lucrare costa 10 lire, un nimic in comparație cu munca depusă. Dar cum să îi plătesc omului când eu eram la câțiva km de cel mai apropiat bancomat iar bani cash nu aveam nici cât pentru un pahar de citro?

Întelegi acum de ce luasem foc și m-am supărat și pe mine că țineam toți banii pe card, că deh, sunt mai în siguranță?

 

woodwork festival 2016 woodwork festival 2016 woodwork festival 2016  woodwork festival 2016

În rest, lucrările au fost care mai de care mai impresionante, totul handmade. Artiștii foarte deschiși, te invitau să admiri rezultatul a multe ore de muncă.

Am văzut și o unealtă foarte interesantă,  un strung cât se poate de rustic, dar foarte funcțional.

 

woodwork festival 2016 woodwork festival 2016 woodwork festival 2016

Îmi pare rău că nu am înregistrat muzica live. Era o mică scenă cu open mic. Orice trupă/cântăreț putea să urce acolo și să cânte, în special muzică tradițională englezească.

 

woodwork festival 2016

Lecția a fost învățată, sper, pentru anul următor.  Cash în buzunar și un aparat foto serios cu care să pot fotografia și filma toate lucrurile frumoase pe care le-am văzut acolo.

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *