Am fost vecin cu un înger

Am fost vecin cu un inger

Când mi-am dat seama că am stat la câteva case distanță de un înger? Cam acum vreo 3 zile când am aflat că e pe cale să devină înger.

Da, ieri a fost ultima zi în care trupul i-a mai fost văzut, pentru că a fost…înmormântată.

Deși faptele, persoanele și tristețea părinților care și-au îngropat copila de 11 ani, toate sunt cât se poate de reale, totuși rândurile acestea nu vreau sa sune ca un necrolog. Nici măcar nu mă pricep să scriu unul.

Aceste gânduri îmi doresc să fie o luare aminte pentru noi cei cu vise mărețe, pentru noi cei pentru care lumea nu e suficientă, pentru noi cei care, cum spune pr. Constantin Necula, ne comportăm uneori de parcă am pus sâmburele la prună.

Hai să îți spun câteva vorbe despre această fetiță de doar 11 ani. Oricum doar câteva am, pentru că viața îngerilor tot timpul este ascunsă privirilor neînțelepte. Îi trădează bucuria ce îi cuprinde și care este exprimată cu toată ființa lor.

Bucuria pe care o vedeam pe fața acestei fetițe, în puținele momente când ni s-au interesectat drumurile, era mai prețioasă decât orice altceva. Atât și avea, căci Dumnezeu avea un dar special pentru ea. O ferea de toate urâciunile și nebuniile lumii prin lipsirea de simțurile de care noi ceilalți uităm că sunt daruri, ba chiar considerăm că ni se cuvin pe drept.

Fetița aceasta nu se bucura de de “minunățiile” lumii în felul cum ne bucurăm noi, nu punea preț pe nimic din ceea ce noi prețuim din lumea asta. În schimb avea ceea ce nici o tehnologie din lumea asta nu poate oferi unui copil, atingerea caldă a mamei. Nu o vedea cu ochii fizici (din câte cunosc eu), dar sunt sigur ca era atâta lumină în inima ei, că și dacă ar fi văzut, formele și contururile oricum s-ar fi disipat  și ar fi rămas doar iubirea.

Ce ironie și iubirea!?!? Fără formă, dar totuși recunoscută de toată lumea.

Dragă prietene, îți multumesc dacă ai avut răbdare să parcurgi aceste rânduri. Mă bucur și mai mult dacă nu le-ai parcurs, căci înseamnă că ai făcut un lucru și mai întelept, te-ai dus să îți trăiești viața, să te bucuri de o cafea cu prietenii, să mănânci o înghețată cu familia, să îi zâmbești cerșetorului din colțul alimentarei, să te plimbi prin ploaie și să calci în băltoace, să faci orice nebunii “nevinovate” pe care acum ți le refuzi doar pentru că te consideri prea matur pentru ele.

Bucură-te că esti acum, aici, oriunde ar fi acest moment ACUM si acest loc AICI.

Bucuria luptei se termină doar în momentul în care alegi să abandonezi lupta. Fă ca bucuria să îți fie deplină și fii inspirație pentru cei de lângă tine.

 

Dumnezeu să îl odihnească pe “îngerul” cu care am fost vecin!

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *