Homar din lemn sculptat realistic de artistul Ryousuke Ohtake

Homar din lemn sculptat realistic de artistul Ryousuke Ohtake
În vasta tradiție culturală japoneză, există o ramură a sculpturii, numită Jizai Okimono. Această artă presupune sculptarea realistică a unor caractere umane sau animale, dar la care particularitatea principală constă în posibilitatea mișcării diverselor părți ale corpului , întocmai ca în realitate.

 

Jizai Okimono își află rădăcinile la sfârșitul anilor 1700, și se datorează unei crize în cererea de armuri. Având timp liber din plin, armurierii si fierarii au început să realizeze aceste sculpturi cu articulații, ajungându-se la provocări tot mai mari,  în funcție de complexitatea lucrării.

 

Printre cele mai dificil de realizat sculpturi, homarul ocupa locul fruntaș. Acest lucru se datora multiplelor articulații care trebuiau realizate în așa fel încăt să poată fii mișcat realistic. De atunci și până acum, homarul a rămas cel mai greu de realizat caracter.

 

Prin însăși firea sa, omul este un artist. El caută să aducă pretutindeni în viața sa, într-un fel sau altul, frumosul. M. Gorki

 

Ohtake Ryousuke este un sculptor în vârstă de 25 de ani, care a luat în serios provocarea și a reușit să creeze mult râvnitul homar, din lemn, cu articulații complete. Sculptura a fost și prima Jizai Okimono a artistului.

foto: http://www.thisiscolossal.com
foto: http://www.thisiscolossal.com
foto: http://www.thisiscolossal.com
foto: http://www.thisiscolossal.com

 

Video-ul de mai jos arată exact mobilitatea homarului din lemn cu articulații.

 

 

Mai multe lucrări ale artistului pot fi văzute pe pagina de Facebook.

 

A înfățișa în chip crud adevărul comun este aptitudinea artistului muncitor;  a face mai bine decât a făcut natura însăși și a o înfrumuseța imitând-o, este arta rezervată geniului. J. FR. Marmontel

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *