Idei de răsadnițe din lemn pentru lucrările din grădină de la începutul primăverii

Idei de rasadnite din lemn pentru lucrarile din gradina de la inceputul primaverii

Grădina, pentru cei care știu a se gospodări, cere o muncă aproape neîntreruptă. Satisfacția este pe măsură în toamnă când se vor culege roadele muncii, dar până atunci, grija pentru grădină începe dimineața devreme chiar înainte de răsăritul soarelui și se încheie seara târziu, puțin după apus.

Începutul primăverii este o perioadă foarte aglomerată pentru iubitorii de grădină. Pe lângă lucrările de pregătire a pământului, trebuie pregătite în paralel și răsadurile, micile plăntuțe, care ca niște copilași, vor fi  întâi crescute într-un loc special amenajat ( răsadițe ) care să le ofere căldură și protecție împotriva eventualelor capricii ale vremii.

Aceste răsadnițe, în funcție de preferințe, pot fi realizate temporar doar pe perioada de început a grădinăritului, improvizate din diverse materiale reciclate , sau pot fi realizate în așa fel încăt să fie și estetice și funcționale în același timp. Astfel, după ce și-au îndeplinit funcția de răsadnițe, se pot transforma în adevărate grădinițe de flori multicolore.

Alegerea se face și în funcție de spațiul din grădină și de felul în care este organizată. Dacă gardul este solid, se poate opta pentru o răsadniță verticală, de-a lungul gardului; gardul trebuie să fie suficient de solid încât să susțină greutatea răsadniței. Ocupă mai puțin spațiu, iar când se vor planta flori curgătoare, vor da impresia unei cortine florale.

Răsadnițele orizontale pot fi la fel de spectaculoase și au avantajul de a fi mult mai spațioase, oferind o suprafață mult mai mare pentru cultivarea răsadurilor.

 

rasadnite 1
foto: http://www.hometalk.com/180949/pathways-design-ideas-for-home-and-garden
rasadnite 2
foto: http://eartheasy.com/yard-garden/raised-garden-beds-kits-planters/cedar-complete-raised-garden-bed-kit-8-x-8#yoReviews
rasadnite 3
foto: http://www.shanty-2-chic.com/2013/06/wood-planter-for-the-wall.html
rasadnite 4
foto: http://www.99pallets.com/pallet-garden/diy-pallet-vertical-herb-garden-hanging-planter/

 

 


    rasadnite 5

rasadnite 6
foto: http://www.manmadediy.com/users/chris/posts/3582
rasadnite 7
foto: https://www.etsy.com/uk/listing/196409541/sale-wine-crate-france-wine-crate?ref=sr_gallery_10&ga_search_query=crate&ga_ship_to=US&ga_page=6&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery
rasadnite 8
foto: http://www.reformationacres.com/2013/03/gleanings-from-march.html
rasadnite 9
foto: http://homesthetics.stfi.re/start-spring-garden-diy-raised-garden-beds/?sf=rgwkxrr#ab
rasadnite 10
foto: http://www.1001gardens.org/2013/10/diy-build-an-amish-cold-frame/

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *