Înălțimea optimă pentru bancul de lucru într-un atelier de tâmplărie

Inaltimea optima pentru bancul de lucru

Atelierul de tâmplărie, fie el de tip hobby sau profesional este un tot fel de birou, dar cu foarte mult praf. Este acel birou pentru care ți-ai lua o mătură în cap dacă i-ai spune menajerei să îți facă curățenie.

De aceea este bine încă de la început, de la construcția și amenajarea atelierului , să ai câteva informații de bază legate de depozitarea și aranjarea sculelor și de dimensionarea suprafațelor de lucru. Pentru un timp mai îndelungat, acestea trebuie să ofere un oarecare confort și nu un disconfort în timpul lucrului.

Fotografiile de mai jos le-am refăcut după câteva referițe de pe internet. Nu am pus dimensiuni, pentru că spațiul de lucru trebuie să fie dimensionat în funcție de caracteristicile persoanei care își desfășoară activitatea în atelier.

De exemplu, o persoană nu prea înaltă va avea dificultăți în manipularea sculelor de tamplarie care se află așezate la o înălțime prea mare pe panou. În același fel, o persoană foarte înaltă va avea dureri de spate dacă înălțimea bancului de lucru este prea mică și va trebui să stea aplecată ore întregi.

 

inaltimea optima pentru bancul de lucru

Imaginea de mai jos prezintă înălțimea optimă la care ar trebui să se desfășoare activitatea.

În cazul unei activități care necesită precizie ( detalii fine în cazul sculpturii ) aceasta trebuie să se desfășoare cât mai aproape de ochi iar în cazul unei activități care presupune un efort sau risc de lovire ridicat, aceasta trebuie să se desfășoare departe de față, undeva în apropierea abdomenului, la înălțimea unei mese obișnuite.

 

inaltimea optima pentru bancul de lucru 2

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *