Ma bucur sa vad ce talentati sunt unii oameni, cei …

Comment on Lemn autohton transformat in bijuterii by Mica calatoare.

Ma bucur sa vad ce talentati sunt unii oameni, cei care creeaza astfel de accesorii din lemn, asa numitele “podoabe”. E nevoie de multa munca, pasiune, daruire si bineinteles talent. Si da bijuteriile au fost purtate din timpuri stravechi nu numai de femei ci si de barbati. Totusi nu cred ca materialul in sine din care este facuta bijuteria conteaza. Asa cum mentionai in articol unii oameni nu ar da o valoare asa mare unei podoabe/bijuterii din lemn acest lemn prin care “a curs seva luată din pământul pe care au călcat bunicii sau străbunicii ei” Poate ca nu ar da, dar de ce sa dam la o parte valoarea aurului, tara romanesca fiind o tara bogata in aur, ca doar si pentru acest aur au luptat stramosii nostri si la fel pentru acest aur s-au dus multe razboaie.
Pana la urma noi dam valoarea “obiectului” si “materialului” ca sa zic asa.
Dar poate ca despre asta vom vorbi intr-un viitor articol. Numai bine!

Recent Comments by Mica calatoare

Ce înseamnă să fii diferit?
A incerca iar si iar nu e penibil. Daca scopul e penibil normal ca si incercarile de a-l atinge sunt la fel.
Respecta daca asta vrei sa primesti in schimb!
Inlatura ce nu-ti face bine!
Bucura-te ca esti diferit!
Nu critica pentru ca nu sti ce e in spatele povestii fiecaruia.
Traieste-ti propria poveste cum sti mai bine!
Lasa ceva de valoare in urma ta si cu siguranta vei fi “diferit”!

Sa ne auzim cu bine!


Ce înseamnă să fii diferit?
Nimic nu se poate face pentru a fi diferit pentru ca nu trebuie facut ceva in acest sens. A fi diferit in sine nu poate fi definit. Ca doar de asta suntem entitati, fiinte diferite.
Si din pacate nu e asa cum zici nu toti suntem la fel, nu toti “Avem două mâini, un cap, o gură, la fel ca toți ceilalți. Avem aceleași nevoi, de a mânca, de a bea sau de a dormi, exact ca toți ceilalți.” Unii se nasc asa, altii devin in timp asa din vina lor sau nu….ce ii face diferiti e sa zicem calitatea, ceea ce ofera atunci cand devin diferiti. Un exemplu simplu, o persoana se naste cu maini, de-a lungul vietii isi pierde bratele dar nu renunta si isi dezvolta o alta abilitate, de a scrie cu picioarele! Asta ii face diferiti, liberi, minunati!
Daca te reduci la ce “altii viseaza” nu esti cu absolut nimic diferit. Este doar o nesiguranta in tine si in ceea ce intreprinzi.
Si ca sa continui foarte putin cu comentariul pe articol, de unde sti ca marii bogatasi nu sunt fericiti in diferenta lor? Si de ar fi sau nu asa ce te opreste pe tine sa iti continui “diferenta” ta? Nimic! Unuia ii place luxul, unuia ii place in varful muntelui, fiecare cu lumea lui. Cand iti vei accepta propria diferenta vei accepta si diferentele celorlalti. Atata timp cat un individ nu raneste un alt individ (vorbesc aici de crima, razboi,impunere politica, religie, etc).
Si apropo de citatul lui Einstein, cateodata chiar daca faci acelasi lucru iar si iar se mai intampla si miracole ca doar nu toate se intampla cu voia noastra.
Sa ne auzim cu bine!


PROMO: Fototapet personalizat care imită lemnul
Mi se pare o modalitate simpla si ieftina de a-ti personaliza o incapere!


CARE ESTE SCOPUL VIEȚII?
Buna. As dori si eu sa-mi dau cu parerea referitor la articolul de mai sus.
Poate ca “scopul” si “viata” sunt doua cuvinte ce ar trebui folosite invers in context..viata in sine e un scop!
Numai Dumnezeu stie care ne este menirea, scopul venirii pe Pamant, noua nu ne ramane decat sa iubim, sa apreciem si sa iubim viata sub orice forma ne-a fost data. Sa facem un scop din asta!
Asa cum ai mentionat in continutul articoului si sunt de acord cu asta iubirea si multumirea de sine si fata de ceilalti sunt, combinate, un ingredient principal al acestui parfum: viata.
Este adevarat ca nu este usor sa joci acest joc numit viata daca nu esti pregatit si daca nu vrei sa-ti traiesti anii in multumire, iubire si impacare sufleteasca.
Te intrebai de ce unii oameni cauta toata viata sa dobandeasca lucruri materiale si apoi dupa ce le dobandesc se plictisesc de ele si se nefericesc. Probabil ca fac din viata lor un scop in dobandirea acestor lucrui materiale. Nu dau atentie sufletului, esentei vietii, trairii launtrice.
Pentru ca asa e la moda, pentru ca asa fac ceilalti, pentru ca “ce zice lumea”…si tot asa.
Intrebare: omul isi doreste o masina ca sa se plimbe si sa se mandreasca cu achizitia sau stie ca masina e doar un lucru material dar il va folosi in calatoria lui in viata si va explora intreaga lume?
Unele lucruri sunt necesitati nu scopuri.
Inspirandu-ma dintr-o carte simpla dar exceptionala concluzionez cu o adaptare si o recomandare generala pentru toata lumea:
Bucurati-va, iubiti viata si fiti multumiti:
-ca ploua si florile tale vor creste in gradina
-ca ai parinti si desi nu sunt cei mai frumosi sau bogati din lume asta ii face speciali pentru ca te-au creat
-ca nu ai masina sa mergi la lucru dar esti fericit ca doar asa poti socializa cu oamenii in drumetia ta
-ca ai dat peste multe greutati in viata dar numai asa le poti povesti nepotilor prin cate peripetii ai trecut
si lista poate continua dar fiecare dintre cei ce citesc sau nu pe aici are sigur propria lui/ei lista.
Pe curand!


Da mai departe: