Lemn de esenta moale sau lemn de esenta tare?

Lemn de esenta moale sau lemn de esenta tare?

Raspunsul la intrebarea “Ce lemn sa folosesc, de esenta moale sau de esenta tare?” vine tot cu o intrebare: “La ce il vei utiliza?”. La general vorbind, orice lemn poate fi prelucrat, dar atunci cand efectiv ajungi sa lucrezi in el, vezi ca fiecare tip de lemn, ba chiar fie trunchi de copac in parte are particularitatile lui, un nod pe ici pe colo care poate da bataie de cap, o fibra mai deformata din cauza locului unde a trait copacul si multe altele.

La lucrarile pe care le fac, folosesc lemnul de tei, fiind usor de prelucrat si rezistent, dar a fost nevoie sa imi pun si eu aceeasi intrebare legata de tipul de lemn pe care ar trebui sa il folosesc.

     Lemnul de esenta moale provine de obicei de la conifere (molid, pin si brad) si se foloseste cel mai des in constructii (mobilier industrial sau utilitar, cabane mici, cherestea, grinzi, etc). Nu se prea foloseste in realizarea de mobilier de interior.

    Lemnul de esenta tare rezulta de obicei din tipurile de arbori care raman fara frunze iarna (cires, artar, stejar, frasin, nuc, fag sau mahon). Din acest tip de lemn se realizeaza mobilerul de interior, unele tipuri de lemn fiind rezistente in timp si tari iar altele sunt mai flexibile. Lemnul de esenta tare are o rezistenta mare in timp.

 

foto: http://www.casesigradini.ro

Da mai departe:

One thought on “Lemn de esenta moale sau lemn de esenta tare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *