Lucrările în lemn ale lui John McAbery și Gretchen Bunker

Lucrările în lemn ale lui John McAbery și Gretchen Bunker

 

John McAbery și Gretchen Bunker sunt doi oameni care sunt pe placul meu. Locuiesc într-o mică căbănuță din lemn pe malul oceanului care nu are nici telefon, nici curent electric, folosește doar scule tradiționale pentru realizarea lucrărilor iar materia primă o constituie copacii căzuți.

Simplitatea si liniștea sunt importante pentru mine. Sculele electrice si telefoanele sunt incompatibile cu stilul meu de viață“, spune John, referindu-se la motivul pentru care a ales să își realizeze lucrările într-un mediu atât de simplu, dar în același timp plin de surse de inspirație oferite de însăși natura pentru care cei doi artiști poartă un respect aparte.

 

 

 

 

 

Lucrările în lemn ale lui John McAbery și Gretchen Bunker Andromeda Lucrările în lemn ale lui John McAbery și Gretchen Bunker Aria Lucrările în lemn ale lui John McAbery și Gretchen Bunker eclipse

Lucrările lui John McAbery și Gretchen Bunker, sunt realizate doar din bucăți de lemn căzute în mod natural, unele având greutăți de zeci de kg. Cu toate acestea, la fel cum spiritul și simțurile omului se ascut pe măsura luptei omului cu el însuși, bucățile mari de lemn ajung să dea la o parte învelișul exterior, dezvăluind noua lucrare, ascunsă adânc în fibra lemnului.

Este ca și cum ai cauta o comoară pierdută“, afirmă artistul.

 

Lucrările în lemn ale lui John McAbery și Gretchen Bunker makingof

 

Ca sursă de inspirație, John folosește tot ceea ce îi oferă mediul, alge și scoici găsite pe malul mării. Modelul este desenat pe ambele părți ale lemnului iar sculptarea lui necesită multe zile, artistul nefolosind nici o sculă electrică. Odată modelul finalizat,  este șlefuit, ceruit și montat pe un suport de lemn. Gretchen Bunker, partenera lui John, este cea care ajută la partea de design și la finisajul final al lucrării.

 

Pentru mai multe detalii despre artist și lucrările lui, vizitează-i site-ul personal.

 

Da mai departe:

2 thoughts on “Lucrările în lemn ale lui John McAbery și Gretchen Bunker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *