Obiecte 3D gratuite, pentru masini CNC

Obiecte 3D gratuite, pentru masini CNC

În câteva cuvinte, mașinile CNC sunt “sculptorii” electronici ai zilelor noastre. Ca în majoritatea industriilor, mașinăriile acționate de către calculator le întâlnim și în industria de prelucrare a lemnului. Astfel , mașinăriile sau router-ele CNC, sunt scule electrice de dimensiuni relativ mari, în care o freză sculptează în lemn în funcție de programul introdus în calculatorul ei.

Avantajul unei asemenea mașinării este viteza foarte mare în producție și posibilitatea realizării unui număr nelimitat de obiecte identice.

 

router CNC
foto: https://en.wikipedia.org

 

Descrierea făcută mai sus este minimală, dar utilitatea unei asemnea scule ( nu e prea ieftină) este bine cunoscută celor ce o folosesc deja în producerea de obiecte ce necesită viteză și acuratețe în producerea sau reproducerea unor obiecte.

Pentru cei care dețin o mașinărie CNC, vreau să le recomand un site de unde își pot descărca obiecte 3D, deja exportate în formate precum OBJ, DWG sau DXF, suportate de softul calculatorului.

Pe site, sunt câteva zeci de modele de decorațiuni, pattern-uri, forme de animale, corpuri de mobilier sau parti ale corpului uman. Obiectele pot fi descarcate in mod gratuit.

 

obiecte 3d CNC gratuite

 

 

 

 

Da mai departe:

One thought on “Obiecte 3D gratuite, pentru masini CNC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *