Peretele familiei – o istorie in fotografii

Peretele familiei

M-am gândit de mai multă vreme la o astfel de idee, de a face un perete dedicat familiei, cu fotografii ale membrilor familiei sau diverse poze haioase adunate de-a lungul timpului. Deși, de curând am realizat ca din puținele albume foto si dvd-uri cu fotografii pe care le aveam, am mai  rămas doar cu un singur dvd. Dar tot mi s-ar părea o idee faină ca intr-o cameră, sa existe un astfel de perete.

Ideea mea ar fi inclus lemne adunate de pe malul Nerei care să fi dat forma unor rame ce ar fi încadrat pozele. Îmi place cum apa râului se ocupă la modul profesionist de șlefuirea lemnului.

Cumva în tema asta, a unui “arbore” de fotografii, am reușit să fac folosind câteva cărți poștale vechi cu imagini de pe Cheile Nerei. “Arborele” este mai mult o buturugă de care am atârnat cîteva oale mai mici de pământ iar imprejurul acestora, carti poștale si acte vechi înrămate.

carti postale vechi cheile nerei

Ceva asemănător mă gândeam să fac si pentru peretele familiei.

Am gasit câteva idei faine prin magazinele de la noi, dar mare parte din ele sunt sub forma unor abțibilduri (stickere) mari  care au locuri special decupate unde se pot pune fotografiile familiei. Sunt accesibile ca preț, designul este variat, de la cele simple sub forma unor fotografii cu diverse înscrisuri, până la forme mai complicate precum copaci, colivii sau ceasuri.

Să vă arăt câteva exemple.

Sticker Ceas de Perete In FamilieSticker Family Photo Tree, Birdcage and QuoteSticker decorativ Peretele familiei in limba romana, Rosu, 108x96 cm

 

Amintirea este un copil mergând de-a lungul plajei unei mări. Nu poţi să ştii niciodată ce pietricele va aduna şi le va aşeza printre lucrurile sale preţioase. Pierce Harris

 

Sticker decorativ Peretele familiei in limba romana, Negru, 77x67 cmSticker Fun Family TreeSticker de perete Stickero Copacul familiei, Maro, 122x170 cm

Sunt interesante, pot fi facute și la comandă la prețuri mai mult decât rezonabile, dar au un mic neajuns. La o noua decorare a camerei, va trebui dat jos cu foarte mare grijă dacă planuiești să îl refolosești.

Mie mi-ar placea mai mult un astfel de perete dar realizat din rame de lemn, vechi și noi, chiar si de culori diferite.

Iată câteva exemple.

foto: http://pigandrabbit.com
foto: https://pencilleddaydream.wordpress.com
foto: http://www.decoist.com

 

Rămâne ca fiecare să aibă amintirile pe care le merită. Octavian Paler

 

foto: http://www.decoist.com
foto: http://decoist.com
foto: https://www.pinterest.com/pin/523402787915747177/

 

 

 

 

Da mai departe:

5 thoughts on “Peretele familiei – o istorie in fotografii

 1. Family tree-ul cu rame din lemn il poti realiza si singura. Cauti prin casa, pe la prieteni, rame de lemn pe care nu le mai folosesc, pui fotografii in ele si le asezi intr-o forma care sa fie in tema camerei.

  Stickerele din material PVC au preturi intre 60 si 300 lei, in functie de dimensiuni. Daca dai click fotografiile cu stickere, vei vedea pretul actual, din magazine.

  View Comment
 2. M-ar interesa un astfel de sticker pentru camera copilului. Oare cat de usor se aplica si cat de usor se va da jos in momentul in care dorim sa zugravim? In prezentarea din magazinul online, ei spun ca se da usor jos si fara urme. A mai folosit cineva? A intampinat ceva probleme?

  View Comment
  1. Eu nu am folosit o astfel de decoratiune. Dupa cum spuneam si in articol, am de gand sa fac ceva asemanator, dar din lemn. Poate cei care au achizitionat si folosit stockerul, pot da mai multe informatii.

   View Comment
  2. Eu inca am un astfel de sticker si am reusit sa il dau jos pentru a zugravi camera. Dupa ce am terminat de zugravit, m-am razgandit si nu l-am mai folosit. Am pus in loc, o alta decoratiune.

   View Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *