Proiect 3D: Banca de gradina cu ghivechi de flori

PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori

 

….sau ghivechi pentru un copăcel, în funcție de modul cum a fost amenajată grădina sau curtea.

 

PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori 1

PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori 1

Este practic vorba de un ghiveci de flori mai mare, la care se poate atașa sau detașa o bancă de lemn. Ghivechiul fiind destul de mare, poate suporta și plantarea unui copăcel fie ornamental, fie fructifer, de genul unui lămâi sau portocal. Dat find faptul ca banca poate fi detașată de ghivechi, în cazul unui mic pom fructifer, acesta poate fi ușor transportat intr-un loc ferit atunci când gerul iernii insistă.

Nu pun dimensiuni pentru că e mai simplu ca fiecare să și le aleagă dimensiunile în funcție de spațiul pe care îl are la dispoziție. Pentru flori sau copăcei mai mici se poate face un ghivechi mai mic (în limitele dimensiunilor unei bănci de șezut, altfel va ieși o bancuță pentru copii) iar pentru un copac ornamental mai mare, se poate face un ghiveci mai mare, în sensul lățimii și al lungimii, înălțimea rămânând în principiu aceeași.

PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori 1 

Banca se poate detașa de ghiveci atunci când nu dorim să ocupe spatiul inutil, dar se poate pune la loc atunci cand avem musafiri sau dorim să ne bucurăm de mirosul florilor.    

 

 

PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori 4

 

 

 

 

 

 

PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori 1  

 

PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori 1

 

Probabil ca lemnul cel mai ușor de folosit este cel de brad. Pentru realizarea suportului de flori, se pot folosi chiar și scîndurile rămase de la paleți mai vechi.

 

PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori 1 PROIECT 3D banca de gradina cu ghivechi de flori 1

 

 

Da mai departe:

3 thoughts on “Proiect 3D: Banca de gradina cu ghivechi de flori

    1. Suruburile sunt in functie de dimensiunea bancii si in functie de grosimea scandurilor pe care le veti folosi. Folositi intai un burghiu mai mic pentru pre-gaurire si apoi bagati holsurubul. Asta ca sa evitati craparea lemnului.

      View Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *