PROIECT 3D: Cutie simpla din lemn, pentru baie

PROIECT 3D Cutie simpla din lemn, pentru baie

Spuneam într-una dintre postările de acum câteva  zile, că în următoarea perioadă voi veni cu mai multe proiecte realizate într-un program de grafică. Nu vor fi proiecte complicate, ci idei simple ce pot fi realizate cu minimum de efort și minime cunoștințe despre tâmplărie.

Sculele necesare pentru aceste proiecte se vor rezuma la fierăstrău, bormașină, masină de înșurubat, ciocan, suruburi, cuie, liniar sau ruletă, lipici pentru lemn și lac.

Primul proiect pe care aș vrea sa îl prezint ar fi o cutie simplă, din lemn, numai bună pentru depozitat diverse lucruri necesare într-o toaletă. Dimensiunile pot fi alese de fiecare, în funcție de necesități, dar eu aș vrea să fac referire la o cutie, care poate fi folosită la depozitarea hartiei igienice. Suporturile din comerț, de obicei sunt prevăzute cu suport pentru o singură hârtie igienică. Cea mai mare problemă este atunci când hartia este pe terminate iar rezerva nu este in apropiere, nu?

 

foto: http://www.dirtybutton.com

 

Acesta este motivul pentru care m-am gândit la o cutie simplă în care să încapă și hârtia de rezervă.

PROIECT 3D: Cutie simpla din lemn, pentru baie PROIECT 3D: Cutie simpla din lemn, pentru baie PROIECT 3D: Cutie simpla din lemn, pentru baie

Dupa cum se vede și din imagini, cutia este foarte simplă.

Ca și material lemnos, se poate folosi orice rămășită de scandură, rămasă de la o altă lucrare. Dimensiunile cutiei fiind mici, în funcție de câte hârtii se doresc  a fi depozitate depoziteze, dar pentru aspect, cred ca cel mai potrivit ar fi pentru două bucăți, altfel există riscul să semene cu o ladă imensă atârnată de perete.

 

 

 

 

Nu am pus explicații pe fotografii pentru ca mi se par destul de explicite. E nevoie de 4 bucăți de lemn care să alcătuiască lateralele cutiei și încă o bucata de scandură care va întări spatele și în care se vor pune si șuruburile de care va fi atîrnată cutia de perete.

Vedere din față

PROIECT 3D cutie simpla pentru baie 6

Vedere din spate

PROIECT 3D cutie simpla pentru baie 6

Înainte de a fi încheiată cutia, scândurile ce o compun, trebuie bine șlefuite și lăcuite după preferință.

Dat fiind faptul că această cutie nu este proiectată pentru a susține greutăți mari și mai ales daca doriți evitarea folosirii cuielor sau șuruburilor, acestea se pot înlocui cu clei sau lipici de lemn. Trebuie sa aveți mare atenție la lipire pentru că trebuie să păstrați unghiurile de 90 de grade și mai ales să nu se lipeasca strâmb.

Pentru agățarea de perete, trebuie sa folosiți două suruburi cu dibluri.

foto: http://www.fecielo.com
Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *