Rafturi rustice din sănii de lemn vechi

Rafturi rustice din sanii de lemn vechi

Gospodarul își face iarna căruță și vara sanie“….și aș adăuga eu, omul creativ iarna se dă cu sania iar când vrea, o și decorează.

Aproape orice locuință are colțul ei cu lucruri vechi, care pare ca nu mai trebuiesc dar încă mai stau sub întrebarea “dar dacă mi-o trebui cândva?

În ziua de azi, majoritatea lucrurilor de pe piață sunt de plastic, fabricate pe vapor sau prin vreo țară asiatică. Tot mai puține sunt din lemn sau lucrate manual.

Săniile de lemn, că la ele mă refer în acest articol, îmi aduc aminte că erau lucrul cel mai de preț încă de cînd cădeau primii fulgi de zăpadă. Încă nici nu se acoperise complet pământul, dar noi, ca și copii, deja testam sania.

Și vremea dar și vremurile s-au mai schimbat acum. Ultima oară, am folosit sania de de lemn acum vreo 3 ani, împreună cu un prieten. Era aceeași sanie pe care o folosisem și în urma cu 20 ani. Puțin strâmbă iar metalul rugint ici-colo, dar încă își făcea treaba.

Acum, după ce am văzut fotografiile astea, știu exact care e destinația saniei când își va termina complet misiunea de sanie și o va începe pe cea de decorațiune.

Fiind de lemn, sania poate deveni orice e considerat drept rustic.  Fie că e agățată sau nu de perete, cu căteva scânduri adăugate printre picioarele de suport ale saniei, ea poate deveni raftul perfect. Poate fi suport de flori pentru ușa de la intrare (dacă stai la casă), suport de cărți sau adăugând căteva umerașe o poți transforma în cuier rustic pentru haine.

Re-utilizarea săniilor vechi de lemn, poate fi o metodă de reciclare combinată într-un mod foarte eficient, cu  crearea unei atmosfere familiare. De câte ori vei privi raftul pe care l-ai realizat, îți vei aminti de vremurile frumoase ale copilăriei.

 

raft sanie de lemn 1
foto: http://www.funkyjunkinteriors.net/2014/12/christmas-snow-sleigh-shelf.html
raft sanie de lemn 2
foto: http://scavengerchic.com/grandmas-sled/comment-page-1/#comment-2454
raft sanie de lemn 3
foto: https://ro.pinterest.com/pin/458522805785937602/
raft sanie de lemn 4
foto: http://diy-enthusiasts.com/diy-home/diy-upcycled-furniture-ideas/
raft sanie de lemn 5
foto: https://qisforquandie.com/
raft sanie de lemn 6
foto: http://indulgy.com/post/l5OBMU6w42/shelf-made-from-old-wooden-sled

 

 

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *