Sculpturi in coajă de ou

Pu Derong este un artist in varstă de 40 de ani, autodidact, care a reușit performanța a sculpta in coaja unui ou fără a o străpunge.

“Am fost fascinat de ouă de mic copil. Sunt așa de fragile. Unii artiști folosesc panza, eu folosesc ouălele “ spune artistul.

Printre pasiunile lui Pu Derong, se numără pictura și caligrafia care l-au preocupat din fragedă pruncie. Neavand suficiente resurse financiare pentru a urma o scoală de arte plastice, el a devenit autodidact. A trecut prin diverse meserii pană cand a dat de arta care mai tarziu îl va face celebru, sculptura in coaja de ou.

foto: http://www.odditycentral.com

 

Și-a confecționat propriul cuțit dar pană la operele care l-au făcut sa ajungă printre cei mai cunoscuți artiști ai Chinei, a avut sute de eșecuri. Coaja de ou este foarte subțire și fragilă iar pentru micuțele sculpturi, este nevoie de o mare precizie. Spre deosebire de alti artiști care folosesc coaja de ou, dar sculpteaza prin ea, Pu Derong, reușeste să sculpteze în coaja fără a o perfora (coaja de ou are o grosime de aproximativ 0,3 mm). O singura mișcare greșită a mainii poate duce la distrugerea  intregii munci de pană atunci.

 

foto: http://www.odditycentral.com

 

Acum, oualele sculptate de Pu Derong, sunt cunoscute în toată lumea, participand la multe expoziții și caștigand multe premii.

 

foto: http://www.odditycentral.com

 

Pentru culoare, uneori el folosește diverși coloranți, dar de cele mai multe ori, culoarea naturală a cojii de ou este suficientă pentru a da efectul asteptat. Coaja de ou conține o cantitate foarte mare de calciu, prin urmare, pot rezista foarte mult timp (dacă nu sunt sparte :D). Astfel si valoarea de colectie crește.

Da mai departe:

2 thoughts on “Sculpturi in coajă de ou

  1. Intr-adevar, multa rabdare si indemanare trebuie sa aiba omul asta pentru a realiza lucrarile astea. Sunt frumoase.

    Se apropie de frumusetea oulelor incondeiate de romani. 😀

    View Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *