Se poate sa te bucuri de nefericire?

Am auzit zilele astea despre cineva, o batrana care alesese sa mearga la azil cu gandul ca prin acest gest isi face familia de rusine. Desigur, nu cunosc motivele, dar ma gandeam in sinea mea ce vointa de fier trebuie sa aiba femeia asta!?!? Ce vointa deformata totusi, nu? Trebuie sa fii destul de tare in psihic, sa mergi intr-un loc unde nu-ti doresti sa fii, sa alegi  sa  suferi cu gandul ca prin actiunea asta vei face si pe altii sa sufere. Ma intreb cum se poate ca fericirea cuiva sa se hraneasca din nefericirea altcuiva? De unde ar putea veni multumirea in final?

E posibil  sa te poti bucura ca ai lipsit pe altii de bucurie? Oare daca o astfel de persoana ar alege sa isi canalizeze acest soi de vointa in alta directie, ce  s-ar intampla?

Poate ca astfel de persoane sunt cele care au reusit sa schimbe ceva in lumea asta, intr-un fel s-au altul. Au staruit in incapatanarea lor, chiar daca asta presupunea o lupta ce se intindea pe durata intregii vieti. Poate ca acest soi de lupta, aceasta indarjire si rabdare vor avea tot  timpul un rezultat, bun sau rau, dar undeva acolo va fi satisfactia unei realizari.

Ceilalti, care aleg sa nu iasa din inchisoarea pe care singuri si-au creat-o,  unde singuri s-au incuiat si cu manuta lor au aruncat cheia pentru ca nici sa nu poata iesi dar nici sa nu poata fi scosi, da, aceste categorii de oameni, care sunt majoritatea,  tot timpul ii vor judeca, barfi, marginaliza si chiar omori pe inadaptatii care vor sa fie altfel. Da, ei nu isi dau seama ca sistemul pe care il venereaza, calculatorul ,telefoanele si toate lucrurile pe care ei le folosesc sunt nascocirile unor inadaptati care in inima lor, atunci cand erau mai mult scuipati, stateau neclintiti, intariti de gandul ca la un moment dat “cei multi” le vor recunoaste meritele.

 

     “Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc, daca ai creier, ii lasi acolo unde sunt, ca e mai bine” Pierre Pourgault

 

vointa de fier

 

 

foto: http://www.keepinspiring.me

Da mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *